Guide til den bedste tagrende

Alle boliger har brug for et ragrendesystem for at opsamle regnvandet fra taget. Så hvorfor ikke investere i en løsning, som både er holdbar og smuk? At finde det helt rette materiale kan være en jungle at navigere i. Alligevel falder valget ofte på zink, når husejere i dag skal vælge materiale til deres tagrender. Det er der mange gode grunde til.

Derfor er zink det oplagte valg

Først og fremmest er zink utroligt holdbart. Det er ekstremt modstandsdygtigt overfor vind og vejr. Faktisk kan en gennemsnitlig zinkløsning holde mellem 40-80 år. En anden fordel ved zink tagrender, er at de ikke kræver noget vedligehold. Der gror hverken alger eller mos på zink, så man behøves hverken rengøre eller male tagrenderne, når de først er monteret.

Det er vigtigt for mange husejere at ikke skulle bekymre sig om. En anden væsentlig grund til, at zink er et populært materiale, er de mange æstetiske muligheder, der følger med en zink løsning.  

Tagrender zink – mange muligheder

Når det kommer til zink som tagrende materiale, er der mange forskellige muligheder alt efter stil og præferencer. En af de nyere diller herhjemme er at få lavet sin zink tagrende i sort. En sort tagrende i zink er blevet mere populær herhjemme, fordi den passer ind i moderne byggestile, der fokuserer mere på kontrastfarver end de sædvanlige røde mursten. Men mulighederne er mange. Er du ikke til sorte tagrender, kan du også få:

  • Helt originale tagrender i zink der patinerer smukt med tiden. Det vil sige, at dine zinktagrender ændrer udseende i takt med at vind og vejr påvirker overfladen gennem årene.
  • Forpatinerede tagrender. Hvis du ønsker det eksklusive patinerede look, kan man også bestille forpatinerede grå tagrender, der leveres og monteres med det ’færdige’ patinerede look.

Hvilken form skal din tagrende have?

Når du har bestemt dig for, hvilket udseende dine zinktagrender skal have, skal du tage den næste beslutning: Hvilken form skal dine tagrender have? Her er der også forskellige muligheder at vælge i mellem. Alle formene har samme effektivitet i forhold til deres funktion, så det er kun et spørgsmål om smag, samt hvad der passer til jeres hjem. Du kan vælge mellem:

  • Firkantede zink tagrender i vilkårlig farve.
  • Halvrunde tagrender (mest almindeligt)
  • Kvartrunde zink tagrender.

Ligesom farven er det oftest et spørgsmål om personlige præferencer. Husets byggestil har dog også meget at sige ift. hvad der klæder husets byggestil bedst. En ting er sikkert: Med en zink løsning går æstetik og funktionalitet hånd i hånd, og danner grundlag for lækkert byggeri. Med en zink løsning får du derfor en smuk tagrende, der kan holde i mange år, uden du skal bekymre dig om vedligehold eller udskiftning.

Vælg en løsning til din smag

Uanset hvilken zink tagrende du vælger, så sørg for at dit valg passer til dit hjem og falder i din smag. De forskellige løsninger hænger ofte sammen med arkitekturen og byggestilen på huset, men i sidste ende er det oftest den gyldne mavefornemmelse, man skal lytte til.

Er du i tvivl, kan du altid konsultere en blikkenslager eller kundeservice fra den side, du bestiller dine materialer fra. Så vil de med glæde rådgive dig, så I sammen kan finde den bedste løsning til lige præcis jeres hjem. Held og lykke med byggeprojektet!